hejdå sverige!

Nu har jag snart packat klart. Allt ligger för tillfället på min säng, det ska bara ner i väskan så är jag färdig. Jag har hunnit övningsköra idag också, femte gånger tror jag. Jag känner mig ganska säker nu, kanske ska ta mig an en riktig väg snart? Men men, imorgon bitti klockan 8:40 lyfter vårat plan till grekland, ios. Vi kommer ha det så jävla bra!




gotland i bilder

Även dagarna på gotland blev en lyckad semester denna sommar. Alla var väldigt överens på vägen hem att vi bara älskar familjen östre! Helt underbara med andra ord. Synd att vi inte träffas oftare tycker nog alla, ialla fall jag och matilda, för vi har ju så roligt tillsammans!






































hemma igen

Vilken himla tur att vi tog oss hem... Jag är galet trött, båten gick tidigt imorse. Jag har laddat upp med lite våfflor och ska snart ta tag i packningen. Jag hatar att packa, det är skitsvårt och jag kan aldrig välja vad jag ska ha med mig. Och sen tar jag alltid med mig för mycket också. Meeeen, jag är sjukt taggad. IMORGON DRAR VI TILL GREKLAND! :D



sommaren 2007

ÅH VAD JAG SAKNAR DIG


gotland - dag 3

Dagen började bra. Åt frukost framför dom två första avsnitten av prison break efter uppehållet, jag hade ju missat dom och trodde att det tredje avsnittet var det första. Efter det gick jag, mamma och pappa in till stan för att shoppa lite. Men vi hann inte komma så långt förrän mamma får ett sms av marie: "gotlandsfärjorna har krockat, ni blir nog kvar på ön". Jag får panik, jag ska ju åka till grekland på lördag morgon!! Pappa skyndar sig hem för att kolla upp allt och försöka boka in mig på ett flyg hem. "Jag kommer missa grekland är det enda jag kan tänka på! Det kanske inte går något flyg eller alla kanske är fulla... Som tur är finns det gott om platser kvar på flera plan men troligtvis kommer våran båt att gå imorgon bitti, dock med några timmars försening. Tänk om jag hade missat grekland, hela min sommar hade varit förstörd!
Ialla fall, nu har jag precis duschat och snart ska alla vi 9 ut och äta på restaurang, eller hur det nu stavas. Vi ska försöka hinna med lite minigolf också men vi går se. Juste, om jag om några år tittar tillbaka på den här bloggen och undrar varför jag var så tråkig på gotland och aldrig la upp några bilder, så är det för att jag glömde kamerasladden hemma höhö.

Oskar, malin och sebbe var uppe till klockan 7 imorse, dom sov alltså typ ingenting inatt. Min mamma var uppe och sa till dom flera gånger igår kväll och under natten. Hon fick sig en lätt utskällning av mig och pappa imorse. För det första för att hon väcke oss sjuhundraelva gånger inatt, bland annat när hon ringer till oskar och ber honom vara tyst. Men mest för att vi tycker helt tvärtemot henne. Dom är tonåringar och har sommarlov, låt dom va. När jag var 14-15 satt jag framför msn till klockan 5 på morgnarna och sen sov jag bort hela dagarna. Men vadå, jag mådde skitbra!

gotland - dag 2

Tjoho, idag har vi varit och kört fotbollsgolf. Sebbe har ju slitit av korsbandet och mamma har precis opererat knät så dom fick bara gå med och titta. Kvar återstog jag, oskar och pappa. Det var faktiskt hur kul som helst att röra en fotboll igen, senaste gången var i holland för typ en månad sedan. Det gick förvånadsvärt bra för mig, ändå kom jag sist... båda gångerna! Idag har det varit strålande sol så färg har jag fått, känner att jag behöver en grund innan grekland. På kvällen bokade vi och östre bord på en mysig restaurang nere vid havet, väldigt trevligt hade vi det. Som vanligt med den här familjen. Roligast hade vi nog ändå på vägen hem då mamma och marie (inte helt nyktra) bestämde sig för att börja dansa mitt på torget!!! Och det slutade inte där... fast jag tänker inte gå in på allt dom gjorde haha men kul var det ialla fall! Nu ska jag snart gå och lägga mig, ovanligt att jag har ont i huvudet?

gotland - dag 1

Hej! Det senaste dygnet har jag mått sämre än på länge. Jag vaknade inatt av att jag hade magknip. Jag brukar få det när jag är hungrig så jag gick upp och åt några mackor. Men släppte det då? Neej. Jag lyckades lägga mig i en halvskön ställning och somnade om efter ungefär hundra år. Ett tag senare vaknar jag igen av att jag fortfarande har ont i magen och jag gör allt för att få det att släppa. Men nej, min mage strejkar. Klockan halv 7 ger jag upp och sätter mig i soffan för att vänta på att de andra ska vakna. Jag börjar känna mig yr och börjar kallsvettas och är nära på att både kräkas och svimma! Mamma tvingar sedan i mig en treo och jag får en varm vetekudde på magen. Lite senare än planerat sitter vi ändå i bilen påväg till båten. Sedan hade jag magknip, mer eller mindre hela tiden, fram till kvällen. Sen försvann det helt plötsligt. Idag tog jag alltså en treo och två alvedon, det är mer än vad jag tagit på de senaste åren typ. Jag är emot sånt och det funkar ändå inte på mig.

Ialla fall, kvällen har varit väldigt trevlig här hos östre på gotland. Vi har ätit god mat och spelat kubb och kort. Nu är jag helt slut. 3 timmars sömn och magknip i...15-16 timmar sätter sina spår. Godnatt!

gotland

Imorgon åker jag till gotland med familjen och sebbe. Framför allt för att spela fotbollsgolf, men är det fint väder blir det nog en dag på tofta också och lite shopping i visby. Jag kommer hem på fredag eftermiddag, pusshej!

090720

Har inte alls någon lust att sitta framför varken datorn eller tvn nuförtiden, på grund av att jag får så ont i huvudet efter bara typ en halvtimme. Jag är väl överkänslig eller något, klarar inte av det ialla fall. Idag har jag övningskört, fjärde gången. Det var ett tag sen jag körde och jag var jättenervös i början men det gick faktiskt ganska bra. Jag hatar att starta, bilen bara hoppar och hackar fram! Men när jag väl är igång flyter det på bra och jag slog hastighetsrekord idag. 54 km/h, fjärde växeln, woho! Nu har jag precis varit på ansiktsbehandling och färgat ögonfransarna och ögonbrynen. Ikväll börjar prison break, som jag har längtat.... Och juste, jag håller tummarna för AIK. De möter gais på bortaplan.


tuggummi

Jag har fått som uppgift av min tandläkare att tugga tuggummi flera gånger om dagen, flera stycken åt gången. Det är för att "få igång" mina käkar och det är då större chans att mina tänder åker ner. Dom är typ raka nu men jag kan inte bita ihop överkäken och underkäken längst fram. Det är inte alls säkert att det kommer fixa sig, men med mycket tuggummituggande är chansen större. Det är bara det att jag får så ont i mina käkar när jag gör det och därför har jag undvikit det i flera år. Men det känns som att det är värt det i slutändan så nu ska jag verkligen ta tag i det. Vem vill inte ha ett fint leende liksom?



090719

En snabb sammanfattning av igår: Började morgonen med att titta på finaler i gothia. Sen åkte jag och felix hem till honom, packade och jag sa hejdå till hans mamma. Jag hann även med en snabbsolning på balkongen innan vi gick till centrum för att äta lunch/middag. Efter det tog vi en promenad till felix farmor och arne och pratade lite med dom innan vi gick vidare till felix farbrors kolonilott för att träffa lite folk där. Dock var vi tvungna att gå väldigt tidigt eftersom vi skulle hem och titta på p17 finalen. Kvällen avslutades framför tvn.

Imorse tog jag farväl av min älskade pojkvän. Ikväll åker han och hans mamma till grekland i två veckor. Kommer jag klara mig? Nej. Tur att jag kommer att spendera 4 dagar på gotland och en vecka i grekland, det gör det lättare ialla fall. Vad händer idag då? Jo, om det inte är alltför dyrt kommer jag och camilla boka en resa till barcelona. Tjoho! Ikväll kommer mina tjejor hit för lite mys och det kommer antagligen bli mycket prat om ios!

titta på fotboll är alltid lika roligt

Jag satt  som fastklistrad framför tvn hela dagen och kvällen igår och jag kommer antagligen göra det idag och imorgon också. Det är ju fotboll förtusan! Gothia cup. Tyvärr åkte oskars lag ut igår fast det var ju ganska väntat.
Felix var och bokade tid för teorin och uppkörningen idag, så snart har han körkort. Skönt för mig säger jag bara ;)




hold on

Varför saknar jag inte fotbollen? FAN

gothia!

Hej! Nu sitter jag framför tvn hemma och tittar på gothia cup. Ganska coolt att det sänds på viasat fotboll, tänk om vi hade varit med. Oskars lag vann både 64-delsfinalen, 32dels-finalen och 16-delsfinalen. Ikväll väntar 8-delsfinal mot ett lag från zambia som är grymt jävla bra och ser ut att vara typ 18 år allihopa. Så tyvärr tar det nog slut för täby nu men dom har varit jättebra verkligen. Sen att alla storklubbar som aik, hammarby, vasalund, bp ovs. är ute efter oskar säger ju ganska mycket om hans förmåga! Och ja, jag skryter gärna över min lillebror höhö.
Ialla fall, vi har haft det superbra och mysigt i göteborg och jag ville inte åka hem igår. Jag och felix var på liseberg en kväll och efter invigningen på måndagen träffade vi sebbe reinke och några som också varit där under veckan.




































påväg hem...

Nu sitter jag och felix på tåget påväg hem. Jag hade gärna stannat längre! Både oskar och emma gick vidare till slutspel, så vi missar ju tyvärr resten av matcherna :( Men vi har haft det skitbra ialla fall, skriver mer imorgon för datorn håller på att ladda ur. Pusshej


måndag

Vi började dagen med att äta en jättegod frukost på hotellet innan vi åkte till kviberg för att se oskars och täbys första match i gothia. Vinst med 5-0! Klockan 9 imorse spelade min kusin emma men vi var för lata och orkade inte gå upp så tidigt, men det blev vinst för dom också. Tyvärr så regnade det och var ganska kallt under förmiddagen men nu börjar det spricka upp och det är faktiskt ganska varm ute. Jag och felix har gått på stan och shoppat lite och nu ska vi hoppa i bubbelpoolen och sedan basta. Vi har det bra helt enkelt! Senare ikväll är det invigning för gothia på ullevi.




















söndagskväll

Igår kväll gick vi genom stan och ner till vattnet. Där satte vi oss på en bänk i solen och åt nudlar. Hur mysigt som helst. Men påvägen dit såg vi en liten fågelunge som hade ramlat ur sitt bo och felix gick fram till den för att ta kort. Då kommer en mås i världens fart och börjar jaga honom! Hahaha gud va jag skratta, jag har nog aldrig sett honom springa så snabbt förut. Jag hade nog också blivit livrädd!








hotellrummet

Nu är vi framme i göteborg och resan gick ganska snabbt trots att jag hade en tjockishund i knät. Vi va lite rädda att hamna fel eftersom GPSen sa ett antal gånger att svänga rakt in i skogen eller tillbaka mot stockholm! Men nu är vi här i alla fall och jag måste erkänna att det känns ganska vuxet att bo ensam på hotell med pojkvännen. Även fast mamma och pappa kommer ikväll och bor i rummet bredvid höhö. Allt är gjort i glas här så jag vågar knappt röra något haha men fint är det! Sen har vi också bubbelpool och bastu på hotellet. Nu ska vi vila lite och sen gå in till stan :)















påväg till göteborg






just nu - smoothie






lördag

Tjoho! Efter att ha sovit till halv 1 idag bestämde vi oss för att ta en promenad hem till felix, det tog väl ungefär en halvtimme. Nu håller felix på att packa för imorgon drar vi till göteborg! Ikväll blir det grillning hos råsberg, det är aldrig tråkigt.


fredagskväll

























jag avslutar med en töntbild :) godnatt!

sommar?

Det som såg ut att bli en sån fin sommar... Ja ialla fall i en vecka. Vi va ute hela dagarna och solade och badade i grannarnas pool. Spelade crocket, kubb och fotboll. Tog långa, mysiga promenader. Gick till kristos och åt middag i bara linne och shorts sent på kvällarna. Vart tog det fina vädret vägen? Nu fjällar jag bara bort min bruna färg...




moooney

Ärligt talat så känns det konstigt att inte ha så mycket pengar på kortet. Jag är van att kunna handla när jag vill. Alltså om jag ser en fin tröja eller några snygg skor så har jag alltid kunnat köpa dom. Men nej, inte nu inte. Jag var i täby och shoppade för några dagar sedan och fick faktiskt tänka mig lite för. (Måste bara berätta att jag köpte ett par skor för 74 kr, kap eller vad?) Jag har mycket pengar på mitt sparkonto men dom vill jag ju inte ta ut för att shoppa för, det ska gå till mina resor och om jag vill handla något viktigare än kläder. Vilken tur att jag jobbade så sjukt mycket förra sommaren för den här sommaren får jag inte jobba någonting. Inte en enda dag! De två veckorna som våra två chefer är lediga ska instruktörer och personer från korpens styrelse jobba gratis, bara för att spara pengar. Och om vi går i konkurs snart, vart ska jag då ta vägen? Det går ju knappt att få jobb om man är under 18... Okej sådär, nu har jag avreagerat mig lite. Det är inget stort problem, det här blev ett väldigt töntigt inlägg haha. Jag klarar mig, tjoho!


överlycklig!

Jag har haft min dator i 2 år men aldrig hittat den inbyggda webcamen. Jag använde den på msn förut men jag har aldrig fattat hur man tar kort och vart bilderna hamnar och så. Felix gjorde ett försök igår ooooooch HAN HITTADE DET! Gissa om jag blev glad? Det enda jobbiga är att bilderna sparas i bmp så om jag vill lägga ut dom i till exempel bloggen måste jag först göra om dom till jpg. Inte för att jag vet om jag kommer använda den men ändå. Det var kul! :)

 
 

Jag bjuder på dom. Första bilderna med webcamen!

godmorgon?

Nej inte riktigt, men jag har inte kommit längre än att äta frukost och borsta tänderna. Jag och felix hade ingenting planerat idag så vi (eller jag) sov till klockan 1 och sen åt vi frukost framför tvn. Det är ju sommarlov förtusan! Nu sitter jag här själv och funderar på att ägna lite tid åt mig själv innan min familj kommer hem om några timmar. Ni vet, göra massa tjejsaker som ansiktsmask, hårinpackning, måla naglarna, raka benen osv. Pusshej

sporten är ett måste varje morgon





 

michael jackson

Jag kan verkligen inte förstå att han är död! Fick ett sms från sofia riise när jag var i holland: "din idol michael jackson är död." Nej jag kan inte fatta det. Jag satt hela tisdagen och tittade på program om honom, och hans minnesstund. Usch va jag grät när hans dotter pratade. VÄRLDENS BÄSTA ARTIST GENOM TIDERNA! Jag älskar alla hans låtar, kan dom utantill. Det går inte att höra dom för många gånger.




körkort snart?

Oskar är i dalarna och spelar fotboll och idag åkte även mamma och pappa dit. Så äntligen har jag huset för mig själv i några dagar. Idag har jag gjort syntestet för att få börja övningsköra, på vägen alltså. Jag har redan kört 3 gånger i okvista. Första gången höll jag på att dö och det var allt annat än roligt. Biverkningar: Spänningshuvudvärk och ont i magen. Andra gången hade jag glömt bort allt jag lärt mig första gången men efter ett tag var det riktigt roligt, och det gick faktiskt ganska bra. Biverkning: Spänningshuvudvärk. Tredje gången var bara sjukt roligt. Ja till att börja med ialla fall. Jag kunde både starta, svänga, växla, blinka, bromsa OCH titta i backspegeln höhö. Sedan skulle jag försöka backa, det gick åt helvete. Biverkning: Ont i händerna (ja, det är nödvändigt att hålla stenhårt i ratten!) Men nu är jag igång ialla fall och har planerat att ta körtkort på min födelsedag, dvs den 25 juni nästa år.


holland var grymt































många många fler bilder finns på facebook

jag håller alltid vad jag lovar.

Jag lovade Sebbe att börja blogga igen om han startade en blogg. Och det gjorde han. Så nu är jag tillbaka. Jag känner att jag måste ändra designen för att få tillbaka suget igen. Men det får bli en annan dag, tvn väntar.



Sebbes blogg

RSS 2.0